Ideeën en tips voor herfstfotografie

by Anna, 15 Oct 2023
Vrouw poseert voor herfstportretfotografie

De herfst is gearriveerd! Dat betekent één ding - het is tijd voor foto's met gouden bladeren op de achtergrond! Als je zich afvraagt hoe je zo'n sessie tot een aandenken voor de komende jaren kan maken, haasten wij ons met een selectie van tips voor herfstfotografie. Wij hebben de eenvoudigste geselecteerd; de perfecte opname is immers vaak een kwestie van seconden!

Herfstlichtfotografie - het hoogtepunt

Laten we beginnen met de basis, namelijk het licht. In de zomer is het erg sterk, wat betekent dat je tot de avond moet wachten om foto’s te maken, of juist bij het ochtendgloren uit bed moet komen. Gelukkig verandert dit met de komst van september! Want in de herfst domineren sappig rood, oranje en groen, allemaal badend in een zacht licht, dat perfect werkt met de lens Daarom is een van de belangrijkste tips voor herfstlichtfotografie gewoon profiteren van het goede weer. Zie je de zon? Neem je camera ter hand en ga op jacht naar uitzonderlijke beelden. Wees daarbij niet bang voor guur weer, dat kan uitmonden in een sfeervolle sessie. Let vooral op mist of regenachtig weer – dat komt op foto’s heel goed uit!

Het is tijd voor herfstbladeren fotografie

Nu je weet wat je met het licht moet doen, is het tijd voor sfeervolle details - herfstbladeren fotograferen! Foto's omgeven door kleurrijke bladeren zijn een voor de hand liggende must-have, maar het is de moeite waard nog een stap verder te gaan en een decoratieve pompoen, kaars, hoed of warme, omhullende sjaal in je rugzak te stoppen op weg naar de sessie. Waarom? Elk van deze items kan worden gebruikt voor portretten, maar ook iets verder weg!  Een pompoen of kaars werkt goed voor close-up opnamen, bijvoorbeeld in de handen gehouden, terwijl een sjaal met patroon perfect werkt bij aardse kleuren.

Als je geïnteresseerd bent in boho-foto's, is een macramé, dat aan een boom hangt, bijvoorbeeld met houten elementen, ook een goed idee. Om het effect te versterken, strooi je een paar veren in de lucht en laat je ze wervelen in de wind. Voeg wat kleurrijke bladeren toe op de achtergrond en... de perfecte herfstfoto is klaar!

Vrouw poseert voor herfstbladeren fotografie

Hoe zit het met herfst bosfotografie?

Net als de herfst poseert hij tegen een achtergrond van vallende bladeren. Dit is echter niet de enige juiste richting voor een sfeervolle fotoshoot! Een even goede suggestie is bosfotografie in de herfst, met langzaam vallende bomen als landschap. Als je het warme licht toevoegt, dat door de takken komt, krijg je een prachtig effect, ideaal voor zowel een portret van dichtbij als een totaalopname. Of is er misschien... een kasteel in jouw buurt? Dit prachtige landschap kan dienen als achtergrond voor jouw fotoshoot! Vooral als je een fotoshoot met een geliefde plant - de kasteelmuren vormen een bijzonder romantische omgeving.

Afgewerkte foto's in de stijl van herfstbosfotografie moeten goed belicht zijn. Het Starbook is daarvoor de populairste keuze: een fotoboek van de hoogste kwaliteit met een nauwkeurige en levendige weergave van alle kleuren. Je kan tussen 28 en 160 pagina's opnemen, in verschillende formaten - A4 liggend en staand en vierkante versies in 20x20cm en 30x30cm edities. Bestel je herfst Starbook HIER.

Fotografie-ideeën voor de herfst - hoe te poseren?

Hoe meer beweging in je foto's, hoe beter! Maar, dit betekent niet dat je voor de lens moet rennen of springen om een interessant beeld vast te leggen - hoewel dat ook een goede manier kan zijn! In plaats daarvan stellen wij het standaard en uiterst charmante patent op fotografie-ideeën voor de herfst voor, namelijk bladeren verzamelen en ze in de lucht gooien. Een andere beproefde suggestie is om op de grond te gaan liggen tegen een natuurlijke, veelkleurige achtergrond.

Echtpaar in herfstbladeren fotografie stijl

Herfstfotoshoot - hoe in de verf zetten?

Ok, je droom herfst fotoshoot is klaar! Wat nu? Wij stellen voor er iets speciaals van te maken, zoals een foto op canvas of afdrukken, die kunnen worden ingelijst en in een interessante compositie aan de muur kunnen worden gehangen. Vooral portretfotografie in de herfst leent zich hier uitstekend voor. Een andere suggestie, zij het iets geavanceerder, is een opstelling van afdrukken, die uitsluitend op basis van herfstmacrofotografie zijn gemaakt. Dus als je close-up foto's van de herfst in je collectie hebt en je wilt je interieur een kleine make-over geven, kan er maar één richting zijn. En dat is het ontwikkelen van de foto's, die op jouw schijven en telefoons rondslingeren!