Familie fotoshoot - hoe kunnen waardevolle momenten voor altijd worden bewaard

by Annalisa, 29 Oct 2023
Een familie zit voor de open haard waarop de kerstsokken hangen. Op de achtergrond, aan de rechterkant, staat een kerstboom en veel cadeautjes.

Kerst is de meest magische tijd van het jaar. Overal vindt men verschillende glanzende decoratie: kerstbomen, ornamenten en lampen die deze bijzondere tijd nog meer benadrukken. We willen dat onze Klanten hun magische kerst momenten voor altijd bewaren. We nodigen je uit om dit artikel te lezen. We geven je een paar tips hoe je een perfecte fotosessie voor de hele familie kunt voorbereiden!

Een echtpaar met een klein kind gepresenteerd op een deken. Ze bevinden zich voor een open haard die met lampen wordt versierd. Naast de familie zijn er: een kerstboom en cadeautjes te zien.

Een fotosessie met de hele hamilie - maar waarom?

Een kerst fotoshoot is een cool idee om verschillende redenen. Ten eerste zijn de foto's, en vooral de kerstfoto's - een unieke aandenken. Ten tweede is een fotosessie een origineel cadeau idee voor de hele familie (vooral grootouders zullen blij zijn!). Ten derde kan een fotosessie een goede manier zijn om samen creatief de tijd door te brengen. Heb je meer argumenten nodig?

Een kind dat een overall draagt. Het zit naast een kerstboom en cadeautjes en speelt met een kat die zich in een grote glazen lantaarn bevindt.

Hoe bereid je jouw familie voor op een kerst fotoshoot?

Ten eerste moet je voor kostuums en gadgets zorgen. Als de fotosessie in een professionele fotostudio plaatsvindt, kun je vroeger de fotograaf vragen of hij zulke sierelementen heeft, of niet. Houd er ook rekening mee dat soms slechts één kerst element, zoals een kerstmuts of een rendiergewei, voldoende is om jouw foto's een ander, magisch karakter te geven! 

Familiebeeld met vier personen en een hond. Ze liggen op een bed – iedereen in een kerstmuts.

Wat de outfit betreft, dan hangt hij alleen van jou af! Maar, het belangrijkste is dat de kleding comfortabel is! :-) Je kunt kiezen voor kerstkleuren zoals: rood, donkerblauw of groen, maar je kunt ook denken aan speciale kerstkleding, zoals bijvoorbeeld een kersttrui. Dat alles hangt van jouw budget en jouw creativiteit af.

Je kunt ook niet vergeten dat het allerbelangrijkste is om veel positieve energie met zich mee te brengen. Dat zal zeker op de foto's duidelijk zichtbaar zijn. 

Familie van 3 personen. Mensen brengen samen tijd door.

Fotosessie in een professionele studio vs. thuis een professioneel uitziende fotosessie houden 

Er zijn veel manieren om familiefoto's voor Kerst te maken. Sommigen vertrouwen op foto's, die door de fotograaf in een professionele studio worden gemaakt,  anderen vinden het leuker om zelf thuis een fotosessie te maken. Beide oplossingen hebben hun voor- en nadelen, maar in het algemeen gaat het om hetzelfde, namelijk: om zich samen goed te amuseren en de magische kerstsfeer te voelen.

Moeder met haar zoon voor een kerstboom in een lichte kamer, naast hen zijn cadeautjes te zien.

Als je besluit om een fotosessie in een fotostudio te maken – dan kun je er zeker van zijn dat jouw foto's professioneel worden gemaakt en dat de fotograaf voor een bijzondere compositie zorgt. Het is dus een erg handige en relatief eenvoudige oplossing. Maar zeker  niet voor iedereen! Een dergelijke fotosessie kan erg duur zijn en niet iedereen voelt zich goed als iemand anders tegen hem zegt, wat hij moet doen. Misschien zou het toch een betere optie zijn om thuis een minder professionele – maar zeker een leukere kerst fotosessie te organiseren? 

Het meisje kust haar moeder op de wang. De moeder houdt een cadeau in haar hand. Op de achtergrond is een kerstboom te vinden.

Fotosessie thuis? Is dat een goed idee? Ja, natuurlijk! Eerlijk gezegd is dat een fantastisch idee! Waarom? Ten eerste – je bent niet onder tijdsdruk en je kunt alles zelf organiseren. Bovendien voelen alle bewoners zich prettiger en het is gemakkelijker om het waakzame oog van een fotograaf te vergeten (ongeacht wie die rol speelt - een professionele fotograaf of een van de familieleden) :-) Zulke foto's zien er ook meer natuurlijk uit en tonen verschillende emoties. De keuze hangt echter alleen van je en van je voorkeuren af :-)  

Een jongen houdt een meisje op de schouders. Op de achtergrond zijn er 2 elementen te vinden: een kerstboom en een bed.

Ideeën voor een fotosessie voor de hele familie?

Er zijn er zoveel! Je kunt bijvoorbeeld een fotosessie houden tijdens het bakken en het decoreren van de lekkere peperkoek. Tijdens dergelijke activiteiten kun je snel vergeten dat je wordt gefotografeerd. Zo'n fotosessie kan natuurlijk worden gehouden door een professionele fotograaf die bij jou thuis wordt uitgenodigd. Maar het is zeker ook zeer leuk om zelf een fotosessie te houden – je kunt toch zelfontspanner gebruiken! :-)

Familie van 3 personen gepresenteerd op een bed. Ze dragen kerstkleren. Op de achtergrond is een kerstboom te zien.

Vier kinderen die nachtkleiding dragen. Ze springen op een bed. De achtergrond vormt een witte muur.

Photo by Michael Nunes on Unsplash

De fotoshoot kan ook worden gedaan tijdens het maken van kerst sieraden (als je op zoek bent naar ideeën voor eenvoudige, zelfgemaakte decoratie – lees dan ook ons volgende artikel!). Nog een ander idee? Het kan ook uitstekend zijn om een paar foto's te maken tijdens het schrijven van een brief aan de Sinterklaas. Dit is een prachtig idee in het bijzonder voor kinderen die net hebben leren schrijven of voor die kinderen, die de voorkeur aan schilderen geven. Nog een andere optie? Ja, zeker! Misschien een fotosessie tijdens het decoreren van een kerstboom? :-) Je kunt natuurlijk je kerst pyjama of ... de meest lelijke truien met rendieren dragen! Er zijn er toch geen beperkingen!

Een familie versiert een kerstboom.

Moeder met haar dochter versieren een kerstboom. De achtergrond vormt een bed.

Zoals je kunt zien, zijn er veel verschillende fotosessie inspiratie. Alles hangt eigenlijk van jou af! Gebruik deze bijzondere, magische tijd en laat je fantasie de vrije loop! We zullen blij zijn als je met ons een paar Kerst familiefoto's deelt en deze met Colorland hashtag labelt (Facebook/ Instagram). 

We wensen jou veel inspiratie en mooie kerstfoto's vol de magische sfeer!