De 10 mooiste fotolocaties voor een fotoshoot in Europa

by Anna, 24 Jun 2019
Een foto van bruid en bruidegom op een rotsachtige weg.

De bruiloft is een prachtige gebeurtenis in het leven van elk paar. Elke bruiloft wordt geassocieerd met grote emoties. Het is dus volgend ons de moeite waard om een trouwfotoshoot te organiseren en om daarna de bijzondere foto's in een trouwfotoboek te zetten. Vraag je je af waar je zo'n fotosessie kunt organiseren? Er zijn veel mogelijkheden! We hebben besloten om jou vandaag te inspireren :-) Lees deze blogpost en leer 10 plekken in Europa kennen die het bijzondere karakter van jouw trouwfoto's perfect zullen benadrukken!

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het kiezen van een locatie voor een trouwshoot?

Een foto van een bruidspaar met een paard; op de achtergrond een herfstbos.

Jonge stellen die op zoek zijn naar een ideale plek voor een trowufotoshoot, worden vaak geleid door het volgende criterium: "We willen buitengewone foto's hebben, foto's vol passie, emoties en liefde." En dat is eigenlijk het beste uitgangspunt want dat is waar dit omgaat, toch? Een ander criterium zijn vaak hobby's en passies van de bruid en bruidegom. Als je bijvoorbeeld liefhebber van dieren of leven op het land bent, zou een boerderij een fantastische locatie voor jouw foto’s zijn.  Ben je misschien geïnteresseerd in oude auto's? Organiseer dan een trouwfotoshoot met een vintage auto. Heb je gevoel voor humor? Wat zou je dus zeggen over een fotoshoot in een pretpark? Volgens ons is het een fantastisch idee! Omdat hoe vaak jonge stellen in een pretpark worden ontmoet? Dat zou zeker een heel bijzondere fotoshoot zijn :-)

Een foto van een bruidspaar dat suikerspin eet.

Houd je misschien van reizen, nieuwe plekken ontdekken of naar de lievelingsplekjes terugkeren ? Uitstekend! De wereld is nu heel klein en staat voor je open. Dus pak je koffers in en vertrek! Waar naartoe? Met onze list vind je zeker de perfecte fotolocatie voor jouw trouwfotoshoot.

Een foto van een kussende bruidspaar; naast hen een oude rode Fiat.

#1 De hoofdstad van de liefde - Parijs, Frankrijk

Een zwart-wit foto van bruid en bruidegom aan de Seine; op de achtergrond een brug en de Eiffeltoren.

Wanneer je aan de perfecte locatie voor een trouwshoot in Europa denkt, is het zeker jouw eerste idee Parijs - de stad van de liefde en ... naar onze mening de meest romantische stad van de wereld. De hoofdstad van Frankrijk heeft de geweldige charme. Bevendien zorgen de prachtige gebouwen, de parken en natuurlijk de Eiffeltoren ervoor dat je je voelt alsof je in een droom zit. De magische sfeer van Parijs zal jouw foto's een vleugje romantiek geven.

Een foto van een bruidspaar op een plein in Parijs.

#2 De stad van de gondels en bruggen - Venetië, Italië

Een foto van een bruidspaar dat op een gondel in Venetië drijft.

Venetië is een andere Europese stad die bekend staat als de hoofdstad van de liefde. Venetië wordt geassocieerd met een romantische Italiaanse sfeer, vele kanalen en bruggen, en natuurlijk met de gondels :-) Als je in Venetië bent, is het zeker leuk om een rondvaart in deze speciale boot te maken. Volgens ons is het ook de moeite waard om van de charme van deze plek te genieten in de vroege ochtend, wanneer de stad niet wordt overspoeld door toeristen. Rust, stilte en prachtige uitzichten gegarandeerd! Als je al in Venetië bent, raden we je ook aan om het eiland Burano te bezoeken, dat op slechts 7 km van Venetië ligt. Het is echt zonde als je tijdens je bezoek slechts de ene wereldberoemde stad bekijkt. Burano vormt de perfecte achtergrond voor outdoor trouwfoto's. Felgekleurde huizen en bruggetjes veroorzaken dat je verblind raakt door de charme van deze plek.

#3 De stad met ziel - Praag, Tsjechië

Een foto van een dansend bruidspaar op de Karelsbrug in Praag.

Praag is ongetwijfeld een stad met de ziel. Praktisch iedereen, die deze stad minstens één keer heeft bezocht, heeft een dergelijke mening. Praag is een stad van kunstenaars en kunst - met meer dan honderd musea en kunstgalerijen. De hoofdstad van Tsjechië is dus een perfecte plek voor elk bruidspaar dat op zoek is naar een unieke buitenomgeving voor zijn trouwshoot. Vergeet echter niet dat deze stad op elk moment van het jaar door toeristen wordt overspoeld; dus -  je moet heel wat geduld hebben om optimale foto's te krijgen. :) Waar kun je trouwfoto's maken? Ons voorstel is de Karelsbrug. Deze brug is een openmuseum. Het is de beroemdste brug in Praag waaruit een prachtig uitzicht is op beide helften van de stad. Het tweede voorstel is de Burcht van Praag, een van de grootste burchten ter wereld. De Burcht van Praag zal je zeker betoveren met zijn architectuur en charme. Als je de brucht vroeg in de ochtend zult bezoeken, zal er nog steeds mist zijn waardoor je foto's mysterieus zullen lijken en een unieke omgeving zullen creëren voor jouw fotosessie. En wat zou je zeggen over een fotoshoot in het park? Zorg ervoor dat je de oudste Praagse tuin - Vojanovy Sady - uit de 13e eeuw bezoekt.

Een foto van een bruidspaar in Praag; de Burch van Praag op de achtergrond.

#4 Zoals in het Disney-sprookje – Kasteel Neuschwanstein, Duitsland

Het sprookjeskasteel Neuschwanstein is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Duitsland. Walt Disney gebruikte dit kasteel als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje. Dus, als je je een dag lang als een prins en prinses wilt voelen, moedigen we je aan om naar de groene regio Allgäu in Beieren te gaan en daar jouw trouwfotoshoot te maken. De bouw van het idyllische kasteel werd begonnen in opdracht van Ludwig II Wittelsbach. We overdrijven niet als we zeggen dat het de beste plek is voor een romantische sprookjeshuwelijk fotoshoot in Duitsland.

Het kasteel Neuschwanstein dat bij zonsondergang wordt gezien.

#5 Omringd door geheimen - Blausee, Zwitserland

Deze plaats is ongetwijfeld verschillend van de vier hierboven genoemd. De romantische Blausee ligt in het bos, midden in de bergen. Met de Blausee is een verhaal verbonden. Volgens een lokale legende komt de kleur door de blauwe ogen van een jonge vrouw die aan meer treurde om de dood van haar vriend. De donkerblauwe Blause, gelegen in het hart van een natuurgebied, is naar onze meing een unieke plek voor een trouwshoot. De Blausee staat ook bekend om de ondergrondse bronnen en de pittoreske structuur van het terrein. Hij charmeert elke bezoeker. Als je van de boezem van de natuur en zijn geheimen houdt, overweeg dan om daar een trouwfotoshoot te maken.

Blauwe waterspiegel van de Blausee; bergen op de achtergrond

#6 Verrassend koud, maar toch beeldschoon – Ijsland

Een romantische foto van bruid en bruidegom met een waterval op de achtergrond, IJsland.

Als je het hebt over IJsland als plaats voor een trouwfotoshoot, is het moeilijk om een specifieke locatie te kiezen. Het land wordt gekenmerkt door een mysterieus klimaat, monumentale natuur, rotsen, kiezelstranden, stormachtige meren, watervallen, vulkanen ... en gletsjers. Ijsland is het land van contrasten dat een waar paradijs is voor liefhebbers van ongebreidelde natuur. Het is een prachtig land voor een trouwfotoshoot, een land vol geheimen. De sfeer die daar heerst, is zeker niet te vergelijken met andere landen in Europa. Laat de charme van het Jökulsárlón-meer of de Seljalandsfoss-watervallen op jouw huwelijksfoto's voor altijd vastleggen.

Een foto van een bruidspaar in Ijsland; gletsjer op de achtergrond.

#7 Het witblauwe paradijs - Santorini, Griekenland

Een foto van bruid en bruidegom die elkaar kussen op een van de terrassen en een fotograaf die de bruid en bruidegom fotografeert; de zee op de achtergrond.

Santorini staat bekend als een van de mooiste Griekse eilanden, een paradijs - dat wordt gekenmerkt door de mooiste zonsondergangen in Europa. Klopt dat? Ontdek het zelf! Het kleine Griekse eiland dat de hele wereld betovert, is zonder twijfel een van de beste plekken voor een trouwfotoshoot in Europa. Witte gebouwen met blauwe koepels en kleine kerken vormen de perfecte achtergrond voor jouw trouwfotoshoot.

Een foto van een bruidspaar; kerken met blauwe daken op de achtergrond.

#8 De spectaculaire kust, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat - Amalfi en Positano, Amalfikust, Italië

Amalfikust, ook wel de Amalfitaanse kust genoemd, ligt ten zuiden van Napels. Het is een van de meest schitterende plekken in Europa. De Amalfikust wordt zomaar als één van de mooiste kusten ter wereld beschouwd. Niet zonder reden staat hij dus ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Amalfikust wordt gekenmerkt door een mediterraan klimaat en een bergachtig uitzicht op prachtige huizen die zijn gebouwd op steile hellingen en die eruitzien alsof ze zijn gebouwd op de vastgelijmd aan  kliffen. Geen wonder dus dat naar de Amalfikust elk jaar miljoenen toeristen op vakantie gaan. De Amalfikust is dus ook een ideale plek om een trouwfotoshoot te maken. Bijzonder aanbevolen zijn twee steden: Amalfi en Positano. Amalfi is het historische en culturele hart van de regio. De stad wordt gekenmerkt door witte gebouwen die op een heuvel liggen en ... door de buitengewone uitzichten op de zee. Positano daarentegen ligt op een rots. Het is een stad die door Hollywood sterren wordt geliefd.   Onze tip: een reis naar de kust van Amalfi is vooral in het laagseizoen de moeite waard :-)

Een foto van een bruidspaar dat naar de zee kijkt.

#9 Violette lavendelvelden - Provence, Frankrijk

Een foto van bruid die door een bloeiend lavendelgebied loopt.

Een ander idee voor een fotosessie? Violette lavendelvelden in de Provence. Voordat je ernaartoe gaat, denk eraan dat de lavendelvelden alleen door een korte tijd paars bloeien - van half juni tot begin augustus. We raden je dus aan om zo'n reis goed te plannen. Speciaal aanbevolen is de regio Velensole met kleinere of grotere lavendelplantages, maar ook een lavendelmuseum, een verscheidenheid aan winkels waar onder andere: lavendeloliën en souvenirs gekocht kunnen worden. De Provence is een regio die veel te bieden heeft. Deze regio is vol charme en romantiek – dus perfect voor een trouwfotoshoot! Als je echter geen grote fan van lavendelvelden bent, heb je nog bijvoorbeeld de mogelijkheid om velden met zonnebloemen of krokussen te bekijken die je in andere delen van Europa aantreft. De kleuren die je het leukst vindt, zijn het belangrijkst.

Een foto van een bruidspaar dat langs een bloeiend zonnebloem gebied loopt, als achtergrond de bewolkte hemel.

#10 Het favoriete meer in Europa – Comomeer, Italië

Een foto van een kussende bruidspaar op een motorboot.

Italië wordt voor de derde keer in dit artikel genoemd. Maar het is eigenlijk geen verrassing omdat dit land heel veel te biden heeft. Deze keer willen we de pas getrouwden een trouwfotoshoot aanbieden aan het Comomeer, dat elk jaar miljoenen toeristen trekt. Het Comomeer ligt in het rijkste deel van Italië. Het meer is door heuvels en mooie doorpjes met prachtige huizen omgeven. Daarom wordt onder andere het Comomeer algemeen beschouwd als de mooiste en exclusiefste van de Europese meren. Hun prachtige villa's hebben hier beroemde Hollywood sterren als George Clooney, Brad Pitt of Sylvester Stallone. Wat maakt deze plek zo bijzonder? Zonder twijfels – het klimaat. Dankzij het warme maritieme klimaar zijn de zomermaanden warm en de winters - reletief zacht. Dit leidt er zeker toe dat de charme van deze plek ideaal voor jouw trouwfotoshoot is.

Een foto van een bruidspaar;  het Comomeer en de bergen op de achtergrond.

Natuurlijk, wanneer we het over 10 fotolocaties voor een trouwfotoshoot in Europa hebben, zijn we niet in staat om alle locaties te noemen die in overweging genomen kunnen worden bij het plannen van zo'n trouwfotoshoot. We hebben die plekjes gekozen die de grootste indruk op ons hebben gemaakt (hoewel de keuze natuurlijk niet eenvoudig was!). We hopen dat elke bruid en bruidegom samen de perfecte plek vinden tussen al die mooie plaatsen. En wat zijn jouw ideeën? Waar wil je jouw trouwfotoshoor maken? Deel jouw ideeën met ons en tag ons op Instagram en Facebook.

PS: Als je van plan bent om een fotosessie te maken bijvoorbeeld in een kasteel of in de natuur,  moet je er van tevoren naar vragen of je geen speciale vergunningen of kaartjes nodig hebt om een fotosessie te organiseren.