Voorjaarsschoonmaak part 2- hoe fris je jouw woon- en slaapkamer op?

by Anna, 04 Apr 2019
Een foto van een tafel waarop een vaas met roze tulpen staat. Op de achtergrond een amarant-stoel en een gele bank.

Het is weer lente! Na de voorjaarsschoonmaak in de keuken is het tijd om voor de woonkamer en de slaapkamer te zorgen :-) Hoe kun je deze ruimtes een nieuwe, lente look geven? Misschien zou het leuk zijn om de kleur van de muur te wijzigen? Nieuw behang of kussens voor op de bank? Bekijk onze ideeën!

Lente brengt veel kleur met zich mee! Witte en grijze kleuren zijn niet meer zo populair. Je kunt zelf erkennen dat de vrolijke kleuren, die geassocieerd worden met de ontwakende natuur, meer geschikt zijn voor de lente-aura. We raden je dus aan om voor de groene, gele, rode, turquoise en roze tinten te kiezen. We zijn ervan overtuigd dat het natuurlijk moeilijk is om elk jaar nieuwe meubels te kopen, maar … je kunt altijd accessoires veranderen :-) Als je de interieurs vol met emoties en energie mooi vindt, adviseren we om verschillende ’gekke’ en felle kleurencombinaties in de woonkamer te introduceren. Hoe kun je dat doen zonder veel inspanningen? Kies bijvoorbeeld voor kleine, maar onmiddellijk in het oog springende details - die voor de echte lente-, frisse- sfeer zorgen.

1. Kies voor snijbloemen, potplanten en andere kleurrijke bloemen motieven

Een foto van een lichte woonkamer. Op de tafel staat een vaas met roze en witte bloemen.

Je hoeft niet meteen een bosje bloemen te kopen. Soms is een enkele tulp of narcis voldoende om een frisse sfeer te creëren :-) Vergeet niet dat alle planten met de leven-gevende natuur worden geassocieerd, ongeacht of ze geknipt of gepot worden. En, als je geen groene vingers hebt, kies dan liever voor bloemen motieven.

Zoom in op een houten plank met planten in decoratieve potten; naast: een foto in een zwart frame.

2. Misschien muur verven?

Het is een taak die meer tijd in beslag neemt, maar het is zeker de moeite waard om voor de lente de ruimtes op een dergelijke manier op te frissen. Onthoud dat kleuren er een grote invloed op hebben hoe we ons in bepaalde ruimtes voelen. Daarnaast kan worden gezegd dat de zonnestralen samen met lichte kleuren en natuurlijke motieven de voorjaar-sfeer naar het huis brengen. Misschien zou bijvoorbeeld behang in sappig groen, licht turquoise of energieke amarant kleur een leuk idee zijn? Wat denk je eraan? De keuze is heel groot, maar vergeet niet dat … details het belangrijkst zijn:-)

Een foto van een woonkamer, zoom in op een lichte bank en op een tafel. Op de vloer staan cactussen. Op de achtergrond een oranje muur, en daarop twee lente schilderijen.

3. Lichte en delicate gordijnen

In het voorjaar en de zomer is het de moeite waard om voor lichte accessoires te kiezen. Volgens ons spelen gordijnen een belangrijke rol in elke woon- en slaapkamer. Tijdens het inrichten en decoreren van jouw ruimtes moet je de regel volgen: hoe donkerder de ruimte, hoe lichtere en meer delicate stoffen gebruikt moeten worden. Het hangt alleen van je af wat je voor kiest. Wil je liever mooie gordijnophouders gebruiken om gordijnen een andere look te geven of wil je de gordijnen mooi recht laten hangen? We zijn ervan overtuigd dat je door de kamers op te frissen een werkelijk verbluffend effect krijgt!

Een foto van een raam met lichte gordijnen. Buiten het raam staat een boom en op de vensterbank bevindt zich een roze bloem.

4. Gebruik verschillende soorten materialen

Geelgrijze kussens met kleurrijke patronen op een grijze bank, een vaas met madeliefjes en gele en witte kaarsen.

We hebben er al over nieuwe gordijnen en kussenslopen vermeld. Tijdens het huis decoreren voor de lente kun je niet vergeten dat kleuren een groot potentieel hebben! Laat dus jouw fauteuils en tafels met mooie lente-kleuren bedekken. Dankzij elke kleine verandering (kleur, textuur, patroon) krijgt jouw interieur een ander karakter.

Een foto van een grijze bank met groene en gele hoofdkussens in diverse patronen; naast een gele leunstoel. Op de tafel - het fruit en achter de bank - 3 lente schilderijen en verschillende accessoires.

Een foto van een woonkamer waar veel kleurrijke accessoires te vinden zijn - kussens, poef, gordijnen en tapijt.

5. En wat zeg je over meubel metamorfose?

Heb je aan de ene kant geen zin meer om naar jouw oude meubels te kijken, maar aan de andere vind je het jammer om ze weg te gooien? Doe er dus iets mee! Transformeer een beetje jouw meubels. Fronten van deuren en laden kunnen bijvoorbeeld met stof of behang worden afgedekt. Een interessant decoratie proces bij het opfrissen van een bepaald meubelstuk kan het gebruik zijn van gestyleerde en gladde materialen (bijv. groen, blauw) in verschillende patronen. Heel interessant is ook decoupage techniek.

Een vrouw die een dressoir in een licht interieur repareert.

Een vintage ladekast met fronten met het motief van roze bloemen; naast een lade en met koralen. Links, op de achtergrond, een witte bloem in een vaas.

6. 'Success is in the details’

Het is de moeite waard om voor de lente een kleine metamorfose van interieurs uit te voeren door het uitwisselen van verschillende accessoires. Druk bijvoorbeeld nieuwe foto’s af en laat het voorjaar op de muur verschijnen. Dankzij afdrukken kun je jouw mooiste momenten vastleggen (een wandeling in het bos of een lentepicknick).

Veel personen kijken er na de winter uit naar de levendige kleuren. Groen of geel kunnen genoeg zijn om de kamer een beetje op te frissen.

Een foto van een witte ladekast en een stenen muur. Op de ladekast bevinden zich lentefoto's in kleurrijke frames; naast een vaas met gele en oranje bloemen. Aan de muur hangen Insta-foto’s.

Lente-foto’s in kleurrijke kaders op een witte ladekast, aan de linkerkant rode gerbera's in een vaas.

Natuurlijk kun je in kleurrijke kaders de traditionele 10x15-afdrukken plaatsen, maar … wees ook niet bang om met verschillende indelingen en vormen te experimenteren. Druk foto's af in grotere formaten, onder andere: 15x21-formaat of als Insta- of Retro-foto’s. Als  je voor traditionele rechthoekige foto's kiest, heb je 4 soorten papier ter beschikking. Leuk, he?

Of misschien kies je voor lente-Sharebook? Check leuke omslag met bloemen motieven en print jouw 50 favoriete foto's, zodat je enkele ervan kunt gebruiken om jouw woonkamer of slaapkamer te decoreren. De rest kun je veilig opslaan in de vorm van een mini-fotoboek :-)

Zoom in op de handen van een vrouw die een Sharebook met lentefoto's bekijkt. Links liggen Sharebooks met andere covers. Rond verschillende bloemen: tulpen, gerbera's en katjes.

Nog een ander idee om het interieur op te frissen? Maak fotocanvassen! Op onze website in het tabblad „aanbiedingen” vind je veel formaten van fotocanvassen (vierkant, staand en liggend). Bovendien kun je ook veel kant-en-klare sjablonen vinden die in in verschillende categorieën worden verdeeld om jou te helpen het mooiste motief voor jou te kiezen. We moedigen je ook aan om onze nieuwe categorie te ontdekken: -woon-/ slaapkamer.

Twee fotocanvassen (het eerste doek: vierkante canvas met één foto en het tweede doek: rechthoekig canvas in de vorm van een collage) staan op een witte plank, naast een boeket roze tulpen in een vaas.

Foto op canvas in de vorm van een collage met voorjaarsfoto's van het hele gezin, naast de decoratie in de vorm van een witte paperclip.

Zoals je ziet, hoeft je jouw foto niet per se aan de muur op te hangen. Je kunt jouw mooiste foto ook tegen de muur leunen :-) Maar als je een beetje vrije ruimte aan de muur hebt, denk er dan aan, hoe interessant het zou zijn om de woonkamer of slaapkamer op een leuke manier te versieren. Gebruik bijvoorbeeld afdrukken of creëer een foto collage.

Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, vrolijkt groen de ruimte op. We adviseren jou nog om jouw foto - afgedrukt op een canvas - toe te voegen en … klaar!

Een foto van een lichte woonkamer met een bank en kussens in groene tinten, naast een grote potbloem en boven de bank een grote foto met een foto van een paar.

Een foto van een slaapkamer met grijze en roze accessoires met een groot raam.  Naast het bed een grote foto met het bloemen motief en een foto van een verliefd koppel.

Een foto van een grijze bank met een gele muur op de achtergrond. Op de muur een grote foto van een lachende vrouw in een hoed met een boeket geel-roze bloemen.

En voel je je geïnspireerd? We hopen dat je vol met ideeën zit! Denk je nu al hoe je jouw woonkamer en / of slaapkamer opfrist? Vergeet niet dat de beste kwaliteit en de beste prijzen van fotoproducten alleen bij Colorland te vinden zijn! Kijk eens snel naar onze speciale aanbieding!