Hoe vind je het beste cadeau voor Valentijnsdag?

by Anna, 16 Jan 2024
Een jongeman verrast zijn geliefde, gepersonaliseerde valentijnscadeaus

Je hoort het woord „Valentijnsdag” en wat is het eerste waaraan je denkt? Enorme pluche harten in winkeletalages, straatventers die boeketten rode rozen verkopen of misschien een grote teddybeermascotte met een hangend oor en een geborduurde „I love you” inscriptie?  Welk beeld je ook door de ogen van je verbeelding hebt gezien, en of dit alles nu je ding is of niet, één ding is zeker. Iedereen vindt het leuk om cadeaus te krijgen, zeker van een geliefde. Wij hebben een manier om het hart van je geliefde sneller te laten slaan op 14 februari. Lees gerust verder.

Een verliefd stel met een hart gepersonaliseerde valentijnscadeaus

Jaarboek (Yearbook) - een gepersonaliseerd valentijnscadeau voor haar en voor hem

Een goed cadeau is er één dat recht het hart van de ontvanger in gaat. Het is heel belangrijk dat de ontvanger weet dat de voorbereiding ervan veel werk en inzet heeft gekost. In de liefde is geen plaats voor het nemen van kortere wegen. Een snel gekozen sierspeld of een smaakvol horloge mogen dan wel waardevol zijn vanuit financieel oogpunt, maar deze middelmatigheid zal snel duidelijk worden. Een jaarboek (yearbook) is een veel betere oplossing. Het is een fotografisch verhaal waarvan jij de uitzonderlijke verteller bent. De voorbereiding is niet gemakkelijk en vergt wat tijd, maar voor de liefde kun je bergen verzetten.

Een verliefd stel kust met een hart gepersonaliseerde valentijnscadeaus

Waarom is een jaarboek (yearbook) een leuk valentijnscadeau?

Cadeaus geven is een kunst. Zoals een schilder een stuk van zijn ziel in een kunstwerk stopt, zo willen wij door het geven van een cadeau een deel van onze liefde en een stuk van onszelf geven. Soms is het echter wat lastig om het juiste cadeau te vinden. We stellen de beslissing uit en nemen uiteindelijk het eerste het beste cadeau. Maar eigenlijk kan het allemaal veel makkelijker.

Een jaarboek (yearbook) zal bij je geliefde zeker in de smaak vallen en wel om verschillende redenen. Bekijk het op deze manier. Elke foto verbergt warme herinneringen en heel wat gedeelde ervaringen. Weet je nog de eerste keer dat jullie samen gingen kamperen? In het begin keken je ouders misschien wat argwanend naar jullie escapade, maar uiteindelijk is het toch gelukt. 's Nachts daalde de temperatuur onder de voorspelling van het weerbericht. Jullie hebben elkaar stevig geknuffeld, zijn de nacht heelhuids doorgekomen en konden een mooie ochtend verwelkomen. Misschien zijn er wilde dieren aan je kamp komen snuffelen, op zoek naar voedsel. Herinner je je de smaak van die worstjes op het vuur of van die plons in een beek in het bos? Al die herinneringen werden opgeroepen door één foto, waarop je tegen de achtergrond van de wildernis staat te knuffelen. Stel je voor hoeveel emoties een jaarboek (yearbook) kan oproepen als je daarin een paar dozijn van dergelijke foto’s kunt plakken.

Jaarboek (Yearbook) verliefde stellen gepersonaliseerde valentijnscadeaus

Hoe maak je een uniek jaarboek (yearbook) voor Valentijnsdag?

Idee – het begint allemaal met het eerste idee, de visie die aan het hele project ten grondslag ligt. Ook al zijn we in de 21e eeuw en leven we in een digitaal tijdperk, dan nog raden wij je aan om voor het opstellen van je plan een analoge tool te gebruiken: een schoon wit vel papier en een pen. Denk even na over hoeveel je geliefde voor je betekent en wat je met hem of haar wilt communiceren. Vanaf welk punt in de tijd begon je verhaal en welke foto's zijn perfect om het te laten zien? Je hebt 28 tot 160 pagina's om te gebruiken en je kunt er zowel een goed liefdesverhaal als een hartverscheurende roman van maken. Zoals „Gone with the Wind”.

Fotokeuze – je hebt zeker een heleboel foto's gemeen. Het enige probleem is om de foto's te kiezen die je gevoel het best tot uitdrukking brengen. Kijk eerst welke foto's er op je smartphone staan. We zijn er zeker van dat je foto’s zult vinden die je was vergeten. Deze zijn een perfecte match voor je jaarboek (yearbook). De volgende stap is het verzamelen van foto's die door anderen zijn genomen. Social media zullen je daarbij helpen: je kunt je vrienden makkelijk om specifieke foto's verzoeken (het is een goed idee om ze via e-mail op te vragen, want via chat worden foto's vaak gecomprimeerd en dat vermindert de kwaliteit).

Ontwerp – met behulp van de handige editor kun je je foto's eenvoudig overbrengen naar onze server. Let op de mogelijkheden van de individuele templates. Sommige daarvan hebben in de inleiding al afzonderlijke tekstgedeelten. Dit kan een bekentenis van je onvervalste liefde zijn of een inspirerend citaat over de kracht van dat gevoel. Kies bovendien één speciale foto om op de cover van je valentijnscadeau te plakken. Een gepassioneerde kus of een zachte streling over de wang is voldoende.

Een boek met een hart en een zonsondergang gepersonaliseerde valentijnscadeaus

Yearbook in de vorm van andere producten

Naast het Yearbook in de vorm van een fotoboek, die een perfect cadeau-idee voor Valentijnsdag is, kun je het ook in de vorm van een ander fotoproduct ontwerpen. Het enige wat je moet doen is op zoek gaan naar kwaliteitsfoto's waarop jij alleen of met je geliefde staat. Door deze te gebruiken kun je fantastische dingen creëren - zoals:

- een fotokalender - stel je voor dat je op de twaalf pagina's van je kalender foto's zet die meer over jou zeggen dan duizend woorden, zoals een gezamenlijke reis naar de zee in augustus of een wandeling in het bos in november;

- een foto op canvas - kies één van de beste foto's en maak er een echt kunstwerk van dat je in de kamer van je geliefde kunt hangen;

- een fotomok - een praktisch geschenk voor iedereen die zich het begin van de dag niet kan voorstellen zonder ochtendkoffie. Bovendien kun je er zeker van zijn dat wie uit zo'n mok drinkt, het nog warmer zal krijgen als hij of zij naar de fotomok kijkt;

- fotomagneten - naast de magneten die je op reis hebt gekocht, kan er een magneet met jouw foto op de koelkast van je geliefde verschijnen. Een praktisch hebbeding en een leuke gadget voor geliefden.

Samenvatting

Samenvattend. Een uniek cadeau voor Valentijnsdag is er natuurlijk één dat je zelf maakt. Of het nu voor hem of voor haar is. Wat je ervoor betaald hebt maakt niet meer uit. Waar het om gaat is de tijd die je eraan hebt besteed en de motivatie waarmee je het geschenk voor je geliefde hebt gecreëerd. Een jaarboek (yearbook) komt uit het hart. Het vaste kader van je liefdevolle opgetogenheid, die één keer gebeurde en nooit meer hetzelfde zal zijn. Bovendien moet je bij de keuze van een bepaalde afdruk goed letten op de kwaliteit van de gebruikte materialen. Alleen de beste zullen je het effect geven dat je op Valentijnsdag aan je geliefde wilt geven.