Fotobewerkingsprogramma - check welke mogelijkheden je krijgt!

by Julia, 09 Apr 2018
Foto van de camera in 3 filters.

Foto retoucheren - klinkt serieus, toch? Het hoeft echter niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. ;) We krijgen veel vragen over de opties voor fotobewerking in de Colorland-editor. Ontmoet ze vandaag en je kunt er zeker van zijn dat je, zelfs als je geen professionele fotograaf bent, gemakkelijk de tekortkomingen kunt corrigeren van de foto's die je in boeken en andere Colorland-producten wilt afdrukken. Snel en gemakkelijk!

Na het toevoegen van een foto / foto's aan de editor en na het slepen van de foto naar de werkruimte, zie je het paneel (onderstaande foto), waarmee je de foto kunt bewerken.

Fotobewerkingsopties in de Colorland-editor: schermafbeelding 1.

Hier zijn de basis bewerkingsopties:

1. SCHOON optie – let op! Met deze optie wordt de toegevoegde foto verwijderd, dus gebruik deze zorgvuldig :) En als je per ongeluk erop klikt, kun je de wijziging eenvoudig ongedaan maken met de knop "Ongedaan maken” in de linkerbovenhoek van de editor.

Fotobewerkingsopties in de Colorland-editor: schermafbeelding 2.

2. Leop met plus en min (inzoomen en uitzoomen) - met deze optie kun je de foto bijsnijden. Deze functie laat je in - of uitzoomen op het kader.

Fotobewerkingsopties in de Colorland-editor: schermafbeelding 3.

3. Aanpassen-optie – je kunt hiermee het veld voor de afbeelding automatisch aanpassen aan de grootte - zonder het handmatig uit te rekken of aan te passen met stippen rond het kader.

Fotobewerkingsopties in de Colorland-editor: schermafbeelding 4.

4. Links / rechts roteren – zoals de naam doet vermoeden, kun je de afbeelding 90 graden naar rechts of links draaien. Afhankelijk van je voorkeuren en behoeften;)

Photo edition options in Colorland’s editor – screenshot 5.

5. Afbeelding omdraaien je kunt hiermee de afbeelding in een spiegelbeeld opslaan.

Photo edition options in Colorland’s editor – screenshot 6.

6. Transparantie – als de naam suggereert, deze optie laat ons de transparantie van de afbeelding te veranderen. Je bepaalt zelf hoeveel je foto transparant zou moeten zijn met behulp van de 1-100 schaal.

Fotobewerkingsopties in de Colorland-editor: schermafbeelding 6.

7. Kader - hiermee kun je een kader toevoegen in elke gewenste kleur en dikte.

Fotobewerkingsopties in de Colorland-editor: schermafbeelding 7.

8. Effecten – dankzij deze functie kun je het filter wijzigen - zorg ervoor dat je alles controleert en de juiste kiest voor jezelf! :)

Fotobewerkingsopties in de Colorland-editor: schermafbeelding 8.

9. Laag hoger / laag lager – als we twee afbeeldingen hebben die elkaar overlappen, kunnen we met deze optie beslissen welke foto op de voorgrond en achtergrond moet staan.

Fotobewerkingsopties in de Colorland-editor: schermafbeelding 9.

Fotobewerkingsopties in de Colorland-editor: schermafbeelding 11.

Hoe gemakkelijk, toch? :) Aarzel niet langer en probeer vandaag je foto's zelf te bewerken zonder een ingewikkeld software te gebruiken voor professioneel retoucheren van foto's. Maak gebruik van een eenvoudige en duidelijke editor van Colorland.

En als je nog steeds twijfelt, vergeet niet dat onze klantenservice aan je diensten voldoet. Je kunt contact met ons opnemen door op dit bericht te reageren, via FB, Instagram of door HIER te klikken. Ga nu aan de slag! ;)