Heb je zin in iets nieuws? Ontdek met ons de mogelijkheden van de nieuwe 7C afdruktechnologie!

by Lisa, 26 Sep 2018
Twee open boeken. Het een ervan wordt met behulp van onze nieuwe 7C afdruktechnologie afgedrukt, terwijl het tweede op een traditionele manier - op XEROX papierdrukmachine.

Nog meer Colorland nieuwtjes! Sommigen van jullie hebben waarschijnlijk al gezien dat we voor jullie iets nieuws hebben voorbereid, namelijk: de nieuwe 7C afdruktechnologie. Het is geen nieuw product – het is een nieuwe optie die jullie kunnen kiezen als jullie jullie Fotoboeken in de beste mogeljke kwaliteit willen hebben. Willen jullie meer over 7C afdruktechnologie weten? Wat schuilt er achter 7C? Zijn jullie geïnteresseerd? Goed!!! Dan is dit artikel voor jullie.

Wat schuilt er achter 7C afdruktechnologie?

7C is de afkorting van ”7 Colours”, dus het printen in 7 kleuren. Tot nu toe werden onze producten in 4 kleuren afgedrukt, d.w.z. cyan, magneta, yellow, key. 7C is het afdrukproces in deze 4 kleuren en 3 steunkleuren – Light cyan, Light magneta en Light Black. Dankzij het 7C afdrukproces zijn we in staat om de beste kleurencapaciteit te bereiken. Maar vergeten jullie niet dat in deze context ”een betere” kleurencapaciteit niet noodzakelijk ”een levendige” betekent. Het gaat meer erom dat de producten meer natuurlijk en echt lijken.

Een kijkje op twee boeken met dezelfde foto die de beroemde rode windmolen presenteert.  Een fotoboek wordt in de 7C afdruktechnologie afgedrukt, het tweede op een traditionele manier – dankzij XEROX- papierdrukmachine

Wat kunnen jullie meer met 7C bereiken?

Als jullie voor de optie 7C afdrukproces kiezen, kunnen jullie een zacht kleurverloop verwachten, vooral als het om de lichte kleuren gaat. Dit proces is goed zichtbaar bijvoorbeeld op kinderhout of lichte achtergronden van een foto.

Een kijkje op een foto waarop een glimlachend meisje zich bevindt. Deze foto wordt afgedrukt met behulp van onze nieuwe 7C afdruktechnologie.

Dankzij 3 steunkleuren is de raster op de foto’s minder zichtbaar. 7C afdruktechnologie garandeert een hoge afdrukkwaliteit van alle detalis die zich in de schaduw bevinden of die gewoon donker zijn. Maar dat is niet het enige! De scherpte van de foto’s in 7C kan vergeleken worden, en soms is met een van de meest gebruikte afdruktechnieken – offsetdruk. En dat is het grootste voordeel. De afdrukkwaliteit kan vergeleken worden met de fotokwaliteit.

Een kijkje op twee foto’s die een paarse bloem bij zonsondergand tonen.  De eerste foto (aan de linkerkant) wordt in 7C afdruktechnologie afgedrukt. De tweede op een traditionele manier

Welke producten kunnen in 7C worden afgedrukt?

Onderaan een lijstje van producten die in 7C technologie afgedrukt kunnen worden:

- Klassieke fotoboeken – in 4 formaten (A4 staand, A4 liggend, 30x30cm, 20x20cm)
- Exclusieve Fotoboeken – in 4 formaten (A4 staand, A4 liggend, 30x30cm, 20x20cm).

Om de fotoboeken in 7C af te drukken, werken we op de beste aparatuur van HP, waaronder een HP Indigo. Deze aparatuur werd gekozen na veel maanden van het proberen om voor de beste afdrukkwaliteit te zorgen.

Kijken jullie nu naar de video die we voor jullie hebben voorbereid. De video laat een standaard afdruk van onze fotoboeken zien. Deze afdruk onderscheidt zich op de de foto-afdrukmarkt door de hoge afdrukkwaliteit. De 7C afdruktechnologie is een geüpgradede versie van standaard afdrukken. Het verschil is dus met het blote oog waarneembaar.