Maak je eigen kerstkaart!

by Anna, 15 Dec 2021
Handgemaakte kerstkaarten

Hoe maak je een kerstkaart met je eigen handen en waar haal je inspiratie vandaan? Lees dan zeker deze tekst! Met begin december sluipt langzaam een feestelijke sfeer, vol magie en liefde onze huizen binnen. We associëren Kerstmis meestal met de tijd, die we doorbrengen met onze dierbaren. Zelfs als we deze bijzondere periode niet met ons gezin kunnen doorbrengen, is het de moeite waard om onze dierbaren te laten zien dat we aan hen denken. Niets is mooier dan een handgemaakte kerstkaart! Ben je op zoek naar inspiratie? Laat me je enkele ideeën geven waardoor je bij elk familiefeest over je kaarten zal horen!

Is het de moeite waard om kerstkaarten te sturen?

Hoewel in het tijdperk van internet en de hectische ontwikkeling van sociale media het lijkt alsof de traditie van het verzenden van kerstkaarten volledig is vergeten, cultiveren velen van ons deze nog steeds. Vaak wordt deze activiteit een ritueel tijdens de pre-kerstdrukte. Veel mensen kunnen zich geen voorbereidingen voor Kerstmis voorstellen zonder een reis naar kleurrijke karten. Deze traditie is uitzonderlijk sterk in de generatie van onze ouders en grootouders. Ook jongeren grijpen er steeds meer naar! Elke keet is een uniek geschenk dat niet alleen de nabijheid bewijst, maar vooral de herinnering aan onze dierbaren in deze mooie tijd.

Een handgemaakte kerstkaart

Waarom is het de moeite waard om zelfgemaakte kerstkaarten te kiezen?

Er zijn veel redenen, maar ik zal de belangrijkste noemen. Allereerst breng je grote vreugde en een glimlach op het gezicht van de persoon die je geeft. Tegenwoordig zou een veel eenvoudigere oplossing zijn om een grote tekst te schijven, die op een sociaal netwerk kan worden geplaatst, per e-mail kan worden verzenden of via sms naar alle contacten op onze telefoon kan worden verzonden. Handgeschreven begroetingen zijn veel waardevoller dan complexe digitale inhoud. Een paar handgeschreven woorden zijn voor iedereen veel krachtiger dan onpersoonlijke wensen. Een bijkomend voordeel van kerstkaarten is hun ‘’onverwoestbaarheid’’ – het is niet zo eenvoudig om ze te verwijderen als bijvoorbeeld een e-mail of een sms! Ik moet ook een beetje wreed zijn in mijn eerlijkheid – de kans, dat je over een paar jaar, terwijl je met hete thee zit, de kerstgroeten opgraaft, die je via e-mail hebt ontvangen, is erg klein – je zult eerder naar de doos waarin je alle gelegenheidskaarten verzamelt. Bovendien – je hebt geen internet nodig om een kaart te maken! Natuurlijk kan het hebben van een goede wifi-verbinding je helpen om inspiratie op te doen, maar het is niet essentieel! Je maakt een kaartje, stopt het in een envelop en verstuurt het en dat is het – niets ingewikkelds aan! Bovendien toon je je dierbaren niet alleen veel liefde, maar ook respect. De persoon, die je kaart ontvangt, zal zich gewaardeerd voelen – het voorbereiden ervan vergde meer inspanning dan het verzenden van dezelfde sms naar iedereen.

Kerstkaart – voorbereiding

Je eigen kerstkaart – hoe doe je dat?

Je hoeft je nergens zorgen over te maken, je hoeft geen groot artistiek talent te hebben om mooie en unieke kaarten te maken. Sterker nog, goede voornemens en een momentje vrije tijd zijn voldoende. Hieronder zal ik je de gemakkelijkste manieren presenteren om je dierbaren deze kerst te verrassen!

Je hoeft zich niet bezig te houden met speciale aankopen om het proces van het maken van je kaarten te starten – je kan gebruiken wat je in jouw huis vindt. De eerste eenvoudige manier om een originele kaart te maken, is door schijnbaar nutteloze materialen in je huis te gebruiken, zoals stukjes stof, linten, oude kranten, stroken kerstpapier of zelfs slijpselschillen! Ongeacht welk materiaal je kiest – je kan een kerstboom van elk van hen plakken. Zowel de uitgesneden stroken gekleurde kaarten, linten, gescheurde stukjes krant en schillen maken je kaart uniek! Je kan een willekeurige test onder de kerstboom invoeren, bijvoorbeeld: Fijne Kerstdagen! Als je er glans aan wilt toevoegen, pak dan halve parels of pailletten. Dat is alles – je handgemaakte kaart is klaar!

Kerstkaart met een lint

Je kan ook knopen gebruiken om je unieke kerstkaart te maken! Ze zullen geweldig werken in de vorm van kerstballen. Je kan ze gebruiken zoals je wilt – ze zien er zowel solo als in het gezelschap van een uit papier gesneden kerstboom zeer effectief uit. Eenvoud die je kaarten een geweldige uitstraling geeft.

Kerstkaart met knopen

Als je wilt, dat je kaart zo persoonlijk mogelijk is, kun je ervoor kiezen om indruk op je handen te maken en hem te stylen voor een kerstboom! Alle benodigde elementen, zoals kerstballen, kettingen of lampen – je kan tekenen met een pen of uit gekleurde vellen knippen. Deze methode is heel eenvoudig en het effect zal ieders hart veroveren.

Kerstkaart – handafdruk

Bij het maken van een unieke kerstkaart kan je ook afdrukken gebruiken! Dankzij de mogelijkheid om foto’s te personaliseren door een tekst naar keuze toe te voegen, wordt het maken van een unieke kerstkaart nog makkelijker! Je kan de geselecteerde foto op elke manier versieren, bijvoorbeeld met knopenballen, halve parels, pailletten of stroken kerstpapier – het is allemaal aan jou!