3 manieren om een paashaas te maken - Paasdecoratie voor op de tafel

by Anna, 20 Mar 2020
Paashaas voor bestek

Hoera! Pasen staat voor de deur! Het is de moeite waard om na te denken over decoratie die je niet mag missen op je paastafel. Vanwege het feit dat onze blog over kerstversieringen door je erg enthousiast is ontvangen, hebben we besloten een soortgelijke blogpost voor Pasen te maken. Maar pas op! Deze keer hebben we echt iets bijzonders voorbereid -  4 leuke video-tutorials! Het hoofdthema van elke video tutorial is … de haas, die symbool staat voor elke Pasen. De video's zijn gerangschikt van ’makkelijk’ naar ’moeilijk’. Je mag ze niet missen!

1. Paashaas voor bestek

1. Vind een afbeelding van een haas en gebruik hem als mal om een omtrek te maken op gekleurd papierkarton (template ’haas’ kan ook hier worden gedownload). Vervolgens knip de haas uit.
2. Maak daarna twee parallelle horizontale sneetjes in het midden van de paashaas, waar het bestek door moet.
3. Gebruik dan een smalle strook papier in een kleur naar keuze en plak deze tussen de twee sneden.
4. Bind vervolgens de paashaas vast met een decoratief lintje (satijnlint of touwtje kunnen ook!).
5. Plaats je bestek en ... de mooie paashaas decoratie is klaar!

 

2. Gekleurde paashaas oren

1. Bereid twee servetten voor in twee verschillende kleuren en patronen.
2. Vouw het eerste servet helemaal open (de gekleurde kant naar onderen toe) en vouw het vervolgens in de lengte dubbel. Vouw dan het servet nogmaals om een middenlijn te maken.
3. Vouw alle vier hoeken van het servet naar het midden.
4. Doe hetzelfde met het tweede servet.
5. Leg beide servetten samen, met gevouwen hoeken naar het midden.
6. Vouw de boven- en onderkant van beide servetten samen naar de middellijn. Vouw vervolgens het geheel - beide helften - opnieuw dubbel.
7. Vouw de oren met elkaar en maak vast met een lintje of touwtje
8. Prachtige decoratie voor op de tafel is klaar!

3. Origami paashaas - vouw je servet in de vorm van paashaas

1. Vouw het papieren servet helemaal open en vouw het vervolgens dubbel.
2. Vouw het servet nogmaals in de lengte dubbel.
3. Vouw de rechter- en linkerkant van het servet naar elkaar toe.
4. Vouw vervolgens de twee onderste hoeken naar het midden (het servet lijkt nu een vierkant te zijn). Pak daarna de rechter- en linkerhoek en vouw ze naar binnen zodat er een vlieger ontstaat.
5. Draai dan het servet om. Vouw de bovenkant van het servet een stukje naar benden, iets over het midden van het servet.
6. Draai het servet nog een keer om en vouw eerst één kant van het servet naar binnen en daarna de tweede kant en stop de hoek in de vouw (steek deze onder de andere)
7. Bind daarna de paashaas vast met een lint en … taaada! Je superleuke decoratie voor je paastafel is klaar!

En nu iets geweldigs!

Heb je je ooit afgevraagd hoe je op een creatieve manier een paascadeau kunt inpakken? Hier is ons voorstel! We gaan je alles uitleggen aan de hand van een voorbeeld van onze Colorland fotomok (je weet toch zeker dat we alle mokken in polystyreen verpakkingen verpakken, zodat deze niet beschadigd raken tijdens het transport).

Mooi inpakken doe je zo!

1. Wikkel een mok in een kartonnen verpakking in decoratief (gekleurd) of grijs papier.
2. Bevestig de paashaas oren van video tutorial nr. 2 met pinnen; je kunt ze ook met een paperclip bevestigen (alles, zodat ze niet uit elkaar vallen).
3. Teken de ogen, snor en tanden en plak een decoratieve knop als neus.
4. Bevestig een pompon aan de achterkant van de haas (pompon zal als staart fungeren;-))
5. Een  cadeau is klaar om te worden gegeven aan de dichtstbijzijnde persoon!

En … hebben we je geïnspireerd om je paastafel te decoreren? We hopen dat je onze alle vier ideeën uitprobeert. Ontdek zelf hoe makkelijk het is om een leuke decoratie voor Pasen voor te bereiden!

P.S. Vergeet natuurlijk niet om je decoratie te fotograferen. Druk daarna deze foto’s af samen met andere, b.v. deze gemaakt tijdens het paasdiner. En als je op zoek bent naar geweldige aanbiedingen, bekijk dan regelmatig onze speciale aanbieding (tabblad ”aanbiedingen”).