Ideeën voor zelfgemaakte kerstcadeaus

by Anna, 03 Nov 2021
Het inpakken van een cadeau gemaakt met doe-het-zelf kerst cadeau-ideeën

Een momentje, een ogenblikje… Kerstmis komt eraan! Het is dus de moeite waard om je voor te bereiden op deze mooiste tijd van het jaar, vooral als het gaat om cadeaus voor jouw dierbaren. Hebt je al een beeld in jouw hoofd? Zo niet, dan hebben wij enkele interessante ideeën voor DIY - kerstcadeaus voor je voorbereid – gemakkelijk te maken, en zonder jouw huis te verlaten. Bekijk onze suggesties!

Een van de klassiekers van DIY - kerstcadeaus ideeën – een fotocanvas

Een zelfgemaakte fotoraam is al een cadeauklassieker. Het is de tijd om dit zelfgemaakte kerstcadeau idee op te frissen, en in een veel grotere versie te presenteren. Waar hebben wij het over? Over een fotocanvas van de hoogste kwaliteit, dat je vanaf het begin kan ontwerpen!

De keuze aan ontwerp moeilijkheden is zeer ruim, zodat je het cadeau gemakkelijk om aan de smaak van een bepaalde persoon kunt aanpassen. Een fotocanvas voor ouders met foto’s van hun geliefde kleinkinderen? Ziezo, een klant-en-klare sjabloon – vul hem gewoon aan met de foto’s van je keuze! – zal je zeker in onze collectie vinden. Of misschien een eenvoudig fotocanvas, waarbij de hoofdrol wordt gespeeld door de foto zelf, zonder extra versieringen? Deze optie bestaat ook! Fotocanvassen passen perfect bij alle gelegenheids-, huwelijks- en verlovingssessies en brengen de schoonheid en diepte ervan doeltreffend tot uiting. Natuurlijk zijn ze ook geschikt voor ‘gewone’ foto’s – hoewel geen foto gewoon is als het jouw favoriete momenten vastlegt!

Een vrouw bereidt peperkoekjes volgens een van de unieke zelfgemaakte kerstcadeaus

Unieke zelfgemaakte kerstcadeaus om te bakken

Geschenken kunnen worden gesneden, in elkaar gezet, ontworpen en zelfs… gebakken! Zoals honing-geurende peperkoekjes, dat perfect zijn als uniek zelfgemaakt kerstcadeau – en niet alleen voor fijnproevers! Alles wat je nodig hebt om ze te maken is een goed recept, een kom glazuur en een flinke handvol suikerbakkersversieringen. De rest wordt met fantasie aangevuld, omdat alleen het zowel de hoeveelheid als het uiteindelijke uiterlijk van de gebakken goederen beperkt. Bovendien worden peperkoekjes het best gebakken in het gezelschap van vrienden – je hebt een leuke tijd en ondertussen maak je een kunstwerk van lekkernijen voor jouw dierbaren.

Daarom is het leuk om je camera of smartphone mee te nemen als je peperkoekjes gaat bakken. Onvergetelijke momenten zijn gegarandeerd!

Goedkoop doe-het-zelf kerstcadeaus? Zelfgemaakte cosmetica!

Wie zegt dat leuke kerstcadeaus duur moeten zijn? Niet waar! Een van de meest interessante goedkope doe-het-zelf kerstcadeaus is het maken van je eigen cosmetica, zoals fruit-geurende suiker scrub of badzout. Hoe moeten wij zulke voorbereidingen treffen? Hier komt met hulp van het Internet en talloze recepten voor zelfgemaakte cosmetica, die veilig, natuurlijk en heilzaam voor de huid zijn. Het is ook de moeite waard om natuurlijke geuroliën en elegante potjes aan te schaffen – doe-het-zelf cosmetica moeten immers in de smaak vallen door hun aroma en uiterlijk!

Vrouw gebruikt een van de zelfgemaakte kerstcadeaus ideeën om een DIY – scrub te maken

Makkelijke doe-het-zelf kerstcadeaus – een fotoboek vol goede herinneringen!

Wil je iemand verrassen met zelfgemaakte kerstcadeaus, maar hebt je weinig tijd, geduld of ideeën? Dan is de technologie te hulp gekomen in de vorm van een intuïtieve online editor. Hiermee kun je een gepersonaliseerd fotoboek ontwerpen dat is afgestemd op de behoeften van jouw ontvanger – van de omslag tot de fotobijschriften. Alles wat je nodig hebt zijn je favoriete foto’s en wat vrije tijd voor het project. Het is ook goed om een idee te hebben en in plaats van een losse verzameling van je favoriete foto’s, te kiezen voor iets thematisch. Misschien kunt je foto’s gebruiken om de geschiedenis van een vriendschap te laten zien? Of kies je foto’s uit je schooltijd, met verplicht citaten van je leraren? Er zijn veel ideeën, en ook veel sjablonen en cliparts die je kunt gebruiken.

Nog een van de goedkope zelfgemaakte kerstcadeaus – jouw eigen conserven

Jams, fruit op siroop, echte sauzen… een pot kan ook veel smaak – en liefde – bevatten. Het is ook een goede optie voor goedkope zelfgemaakte kerstcadeaus wanneer je veel mensen te geven hebt en je budget vrij beperkt is. Je hebt geen speciale vaardigheden nodig om je eigen inmaken te maken, alleen een goed recept en misschien een paar tips van meer ervaren mensen. In plaats van traditionele fruit inmaken kunt je ook gezouten karamel maken – perfect voor taarten, pannenkoeken en lepelen rechtstreeks uit de pot!