DIY kerstboom – 3 ideeën

by Anna, 09 Dec 2021
DIY houten kerstboom in de woonkamer

In de periode voor de kerst verandert iets in de indeling van elk huis. In plaatst van op de bank of in de keuken draait het gezinsleven rond de kerstboom. Soms klein, soms behoorlijk groot, maar altijd met kerstmagie. Wil je dit jaar een iets andere kerstboom dan normaal? Dat is goed, want we hebben een aantal ideeën opgesteld voor het maken van een DIY kerstboom!

Wees meer eco – DIY houten kerstboom

Een naar bos geurende kerstboom in het midden van de kamer – zo zien je arrangementen voor de komende maand er waarschijnlijk uit. Er zijn echter situaties waarin je een natuurlijke boom moet opgeven. En dit komt door een reis tijdens de feestdagen en dit komt door een kleine kattenvriend, die gek is op kleurrijke kerstballen.  Wat doe je in dat geval? De beste oplossing is om een zelfgemaakte houten kerstboom te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar stokjes van verschillende lengtes, een sierkoord, versieringen en de boom is bijna klaar. Natuurlijk met de nadruk op ‘’bijna’’, omdat je de stokjes nog moet bevestigen, om het gewicht van kleine kerstballen te dragen. Het is het beste om dit te doen met behulp van geschikte verbindingen – lijm kan misschien niet genoeg zijn. Vergeet niet om het handvat aan de bovenkant te monteren, waardoor je zelfgemaakte houten kerstboom aan de muur hangt. Je kunt de afgewerkte boom omwikkelen met LED lampen op een draad. Klein ding, groot effect!

Er is ook een eenvoudigere manier om een houten kerstboom te maken – koop een kant-en-klare driehoekige vorm. Zonder het arrangement ziet het eruit als een gewone driehoek, maar alles wat je nodig hebt zijn een beetje kaneelstokjes, kleur, decoraties en magie gebeurt!

Decoratie in de stijl van muur kerstboom DIY

Plezier voor het hele gezin – kerstboom van papier

Groen karton, schaar, goede lijm, gekleurde kaarten. Precies zo’n set is genoeg om een unieke papieren kerstboom te toveren. Papieren bomen zien er geweldig uit in sets, dus bereid meer materialen van te voeren voor – je stopt zeker niet bij een kerstboom. Je kunt ook kinderen bij de productie betrekken!

DIY papieren kerstboom hoeft niet alleen een gekapte boom te betekenen. Een andere maar even interessante versie is het model gemaakt van… tissuepapier. Om het te maken, heb je een papieren kegel nodig (je kunt het van een technisch blok lijmen) en een grote hoeveelheid tissuepapier, bij voorkeur in verschillende tinten groen. De rest is puur plezier, want de taak is om kleine balletjes vloeipapier te maken en deze op de papierbasis te plakken.

Klaar DIY papieren kerstboom

Wanneer er geen ruimte is – muur kerstboom DIY

Heb je een stuk blinde muur? Gebruik dan de ruimte voor muur kerstboom DIY! Interessant is dat zo’n ornament niet op een traditionele boom hoeft te lijken. Het kan een daarop geïnspireerde decoratie zijn, zoals een touwtje versierd met dennen- of sparrentakken, waar je met houten clips in een feestelijke sfeer prints aan kunt bevestigen. Het geheel vereist niet veel werk en het maakt een geweldige indruk – vooral als je kiest voor prints in een niet-standard formaat of met een retro effect. Je kunt je kerstboom aan de muur natuurlijk ook zelf decoreren. Linten, led lampen, kleine houten kerstballen – je wordt beperkt alleen door je fantasie!